dinsdag 16 juni 2009

#12 Microbloggen met Twitter

Het is lastig om in slechts enkele dagen een mening te vormen over Twitter. Dit is dus een eerste indruk.

What are you doing? is de centrale vraag bij Twitter. Persoonlijk heb ik (nog) geen behoefte om via Twitter te laten weten wat ik aan het doen ben. Als het interessant genoeg is, kan dat via legio andere en meer persoonlijkere manieren. Maar voor publieke figuren, zoals politici, lijkt me Twitter echter een goede toepassing. En het is wel leuk! Je leest wat andere mensen bezig houdt en daar word je sowieso wijzer van.


Spiderlibrarian ziet vooralsnog Twitter als informatiebron wel zitten, hoewel het zoeken enige vaardigheid vereist.
Communiceren via grouptweets is ook een interessante ontwikkeling, maar staat nog in de kinderschoenen...

4 opmerkingen:

 1. Inderdaad is het lastig, zo niet onmogelijk, om in 'n paar dagen 'n mening te vormen over Twitter. Ik heb er al meerdere posts over geschreven en ben er nog niet uit.
  Maar ik kan me zeker wel vinden in je eerste indruk dat Twitter als informatiebron 'n aardig ding is. En heb je Twitter search al 'ns geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik heb niet de behoefte om een ander te laten weten of ik ga eten, slapen of de hond uit laat. Als informatiebron vind ik Twitter wel leuk en als er ergens iets gebeurt ben je in no time op de hoogte. Ik vond er eerst niets aan, maar heb geloof ik nu wel de Twitter vibes.
  Gewoon een tijdje proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie dat je inmiddels druk aan het twitteren bent geslagen (en niet met de minste, heb je 'n een reactie ontvangen?)

  @supertrol: heb je wel 'n hond?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, dan zou het een virtuele hond moeten zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen