woensdag 6 mei 2009

#6: Flickr

Als Gmail-gebruiker was ik al bekend met en erg enthousiast over Picasa. Ik heb er inmiddels al heel wat albums geplaatst (niet allemaal openbaar ;-). Erg handig, want ik hoef me nooit meer wezenloos te zoeken naar dat ene cd-tje en ik kan de foto's overal laten zien. Ook de optie Collage gebruik ik regelmatig: kun je leuke dingen mee doen!

Zoeken in Picasa lijkt veel op zoeken naar afbeeldingen bij Google.
Maar ook Flickr ziet er goed uit! Handig om te weten met wat voor toestel de foto gemaakt is...

Ik heb voor ontdekoefening a gekozen en geprobeerd me bij het onderwerp te houden. Uiteindelijk heb ik met zoeken op de tags web2.0 en computer de Foobar-poster van Eboy gevonden.


Op de versie van Dave Gray zijn alle web 2.0-toepassingen duidelijk gelabeld. De poster dateert van 2006, dus wellicht zijn er inmiddels enkele ter ziele... Wellicht komen we daar in de komende weken achter.

2 opmerkingen:

  1. Mooie afbeelding heb je gevonden. En viel het mee om je bij het onderwerp te houden? Dat ook 'n hele prestatie, vind ik, om die verleiding te weerstaan;-)

    Je blogbericht leest prettig SpiderLibrarian! Een fijne alinea-indeling en hyperlinks. Mag ik deze blogpost als voorbeeld gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk. Wat een eer! Ga me vanavond op #7 storten...

    BeantwoordenVerwijderen