maandag 27 april 2009

#5: RSS feeds vinden

Ding 5: RSS feeds vinden. Da's natuurlijk echt iets voor Spiderlibrarian! Ook al zit ik zeer regelmatig op het web, toch heb ik sites ontdekt die ik voorheen nooit gezien heb! En hoe lang zal het duren voordat de bloggers het WWW domineren? Wat zijn er al veel!

Blijkbaar zijn er vier soorten blogs, maar of dat nu zo interessant is... Belangrijker is de betrouwbaarheid en daarover vond ik dit artikel.
Tsja, de wereld is veranderd. Iedereen kan informatie op het web zetten. Maar wat is waar? Wat geloof je? Niet voor niets is mediawijsheid nu een hot item, met name voor bibliotheken.

Maar terug naar ding 5. Ik heb enkele search engines voor blogs gezocht en bekeken. Voor mij persoonlijk staat Google blogsearch toch op nummer 1.


Die egofeeds zijn echt handig! Ook van zoekacties in Google Nieuws kun je egofeeds maken. Ik heb er een gemaakt op de zoekterm Mediawijsheid.

Het is natuurlijk altijd zinvol om meerdere zoekmachines te gebruiken. Eervolle vermeldingen gaan naar:
bloglog
blogdigger
feeder
technorati
plazoo

2 opmerkingen:

 1. Mooie blogpost, Spiderlibrarian! De enorme hoeveelheid informatie is wel beter te behappen met rss, vind je niet?
  In het kader van mediawijsheid vond ik deze ook wel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'n mediawijze spin in het web dus!

  En heb je die andere zoekmachines ook uitgeprobeerd? Ik heb er voor sommige zoekiopdrachten meerdere in gebruik omdat ze toch verschillende resultaten geven.

  BTW: leuke animatie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen